Sivut

26.2.2012

Kevättä ilmassa....

Luultavasti toistan itseäni viime vuodelta, mutta nyt alkaa olla kevättä ilmassa. :) Tällaisena aurinkoisena päivänä sen huomaa selkeästi. Pikkulinnut visertävät (talitiaiset enimmäkseen) ja varikset pitävät omaa konserttiaan vähän matkan päässä. Selkeästi huomaa päivän pidentyneen ja aurinko lämmittää tosi paljon. Meillä oli parhaimmillaan varjon puolella -5 ja samaan aikaan auringossa +8! Mahtavaa! :)

Kävin Lapsen kanssa tuossa lähipuistossa aamupäivällä. Ehdimme olla siellä vain puolisen tuntia, kun Lapsi päätti, että hauskinta on istua hangessa ja syödä lunta. Meillä on tänä talvena ollut sellainen periaate, että jos ei mikään muu kiinnosta kuin lumen syöminen, silloin lähdetään kotiin. Ja tälläkin kerralla lähdettiin huudon kanssa. Siis Lapsi huusi pulkassa ja minä puhisin itsekseni... Ihmettelin, ettei tuo ipana hypännyt pois kyydistä, kun kerran sen taidon on opetellut tässä talvella. Ajatteli varmaan raukka, että äiti ei pysähdy, vaikka pulkka kevenisi.... :)
No, pihalla sitten oli kaikki taas hyvin ja Lapsi unohti lumen syömisen. Tehtiin vähän lumitöitä ja sitten olikin ruoka jo valmista. Laitoin siis ruuan uuniin ennen kuin lähdettiin ulos. Ruuan päälle vähän leikkimistä ja sitten alkoikin olla melko väsynyt Lapsi sylissä. :) Kohta tuo on nukkunut pari tuntia, eli heräilee varmaan tässä puolen tunnin sisällä. Melko tarkkaan tuo nukkuu kaksi tuntia. Onneksi. :) Siinä ehtii itsekin levähtää vähän aikaa.

Flunssan jälkitautina on tullut yskä ja nyt loppuviikosta alkoi taas Lapsella nenä vuotaa uudestaan. Katsotaan huomenna aamulla voiko tuota pikkuista viedä hoitoon vai onko pari päivää kotona. Täälläpäin ensi viikko on hiihtolomaviikko, mutta mulla ei oo talvilomaa vielä tänä vuonna. Miehellä olisi, mutta hän siirsi talviloman kesäloman jatkeeksi. Vaivaiset kuusi viikkoa kesälomaa...... No, onneksi mullakin on sentään neljän viikon kesäloma tänä vuonna. :) Ja ensi vuonna myös talviloma. :)

Innostuin neulomaan kalajoki-sukkia. Ovat olleet pitkään "pitää tehdä joskus"-listalla ja nyt iski innostus niihin. Itselleni en niitä tee, joten onneksi eräs ystäväni kyseli ehtisinkö auttaa häntä ensi joulun villasukkaprojektissa. Nämä sukat menevät siis joululahjaksi jollekin hänen ystävälleen. Kuvaa sukista en vielä ole ottanut, koska vain toinen on valmis. Toisen varsi on jo hyvällä mallilla, mutta kuvia tulee vasta kun ovat molemmat valmiina. Jännittää vain, kun toiveena oli, että sukat olisivat kokoa 39-40 ja oma jalkani on 37-38.....toivottavasti koko osuu edes jotenkin kohdalleen. :)



Hyvää lopputalvea ja alkavaa kevättä! :)

14.2.2012

Ystävänpäivä





Kuva täältä. 

Hyvää ystävänpäivää kaikille!


Täällä ollaan sairaslomalla...no, lomalla ja lomalla....sairaana hoidan sairasta Lasta.... Eli ei tämä varsinaista lomaa ole, mutta näillä mennään.
Lapsi piti hakea perjantaina hoidosta kesken päivän, kun oli noussut kuume. Mullakin nousi kuume perjantaina illalla ja koko viikonloppu meni sairastaessa. Lapsen kuume laski jo lauantaina ja siitä lähtien on meno ollut aikamoista. Mulla nousi lämpö vielä eilen, kun kävin työterveydessä. Sain onneksi kolme päivää sairaslomaa, joten huomenna saan olla ihan itsekseni, kun vien Lapsen hoitoon.
Ipanalla on enää vähän yskää ja nuhaa.
Itse tarvitsen vielä lepoa. Välillä tuntuu, että pää räjähtää...ainakin ipanan avatessa ääntään... Ja kerrankin olen iloinen, että aurinko ei paista. Valo tuntuu erityisen ikävältä silmissä tällä hetkellä.

Tässäpä nämä tautipesän sairastuvan kuulumiset.

9.2.2012

Sekalaista

Kummallista miten sitä tottui suurempaan porukkaan, kun siskoni oli meillä perheineen. Nyt talo tuntuu lähes tyhjältä.
Jos saisimme aikaiseksi lähteä loppuvuodesta heillä käymään....matka on pitkä, mutta olisi kiva käydä katsomassa millaista tuolla muualla maailmassa on.
Oli myös puhetta, että siskoni kävisi useammin lasten kanssa täällä Suomessa. Ja mielellään kesällä. Voi siis olla, että näemme jo ensi kesänä. :) Tai viimeistään ensi vuoden kesänä. :)

Toissaviikolla Lapsella on melkoinen flunssa, joten tein lyhyempää työpäivää ja olin yhden päivän kokonaan poissa töistä. Käytin Lapsen lääkärissä, mutta onneksi ei ollut korvatulehdusta. Tuli samalla edellisen korvatulehduksen kontrollikäynti tehtyä. :) Lapsella oli vain se "tavallinen" flunssa.

Nyt kun näitä paukkupakkasia on ollut kohta pari viikkoa, ei viitsi mennä ulos. Pakolliset kauppareissut on käytävä, mutta muuten ollaan oltu melko hyvin sisätiloissa.
Lapsi haluaisi kyllä ulos, mutta kun ei tuo osaa sanoa ajoissa, että on kylmä, niin pysyttelen mieluummin sisällä. Kun tuo lämpötila nyt nousisi -5...-10 asteeseen, niin voisi mennä pihalle pidemmäksikin ajaksi leikkimään.


Kävimme Miehen kanssa viime perjantaina luovuttamassa verta. Minulle tämä oli 16. kerta. (en siis ole vieläkään raskaana) Hemoglobiini oli yllättävän hyvä, yli 130. Yritämme ajoittaa luovutuksen loppuviikkoon, koska minä oon pari seuraavaa päivää hieman heikommassa kunnossa. Mulla on matala verenpaine ja verenluovutus ei auta asiaa. Koko viikonloppu meni siihen, että piti muistaa nousta hitaasti (sohvalta, tuolilta, lattialta, sängystä) tai alkoi pyörryttää. Muutaman kerran oli pyörtyminen lähellä, mutta älysin istahtaa lähimmälle tasolle ja odotella hetken. Onneksi Lapsi alkaa olla niin iso, että hän ymmärtää puhetta ja yritti ihanasti auttaa, kun sanoin, että äidillä on vähän huono olo. Lapsi toi pehmoleluja kainaloon ja paijasi päätä. :)


Onnistuin sunnuntaina potkaisemaan pikkuvarpaan aika mojovasti....itse varpaaseen ei tullut jälkeäkään, mutta joku hermo otti itseensä ja jalkaa/säärtä alkoi särkeä ikävästi. Sain maanatain ja tiistain sairaslomaa. Tiistaina kävin näyttämässä jalkaa lääkärille, joka totesi minun olleen erittäin onnekas, ettei varpaani murtunut. Sain särkylääkkeitä tuota hermoa varten. Parin päivän lepo auttoi kyllä tosi paljon ja särky on melko hyvin kadonnut. Iltaisin säärtä alkaa särkeä, mutta otan särkylääkkeen ja laitan villasukat jalkaan. Näillä keinoilla mennään niin kauan kuin tarvitsee. :)


Tässäpä tämä tilannekatsaus....
Heippa! :)

Iiiiiiihanat sukat

Tein toiset koiranputkisukat. Tällä kertaa lankana oli 7-veljestä. Tein varteen yhden mallikerran enemmän ja tein kärkeen oman sovelluksen. Ohjeen mukaan tehtynä kärjestä tuli aivan kamala. Siihen vaikutti tietenkin paksumpi lanka....mutta oon tosi tyytyväinen näihin.


Nämä on paksummat, joten lämmittävät paremmin. Ja tuo varren pituus on nyt juuri hyvä mulle. Meinasin tehdä vielä pidemmät noista varsista, mutta onneksi tein tuon mittaiset. Ovat juuri sopivat. Mulla kun on melko paksut pohkeet, niin sukat olisivat jääneet ikävästi rullalle, jos olisin tehnyt pidemmät varret.
Langan väri on ehkä lähinnä petroolin sininen (ihana). Tuon väristä 7-veljestä sai muutama vuosi sitten. Ostin "muutama vuosi" sitten enemmänkin lankoja ja nyt vihdoinkin olen löytänyt hyvät ohjeet niille. :)

Näistä tuli uudet suosikkisukat!
Voi olla, että teen vielä yhdet sukat samalla mallilla, jos innostusta riittää. :)

Ihanat sukat!