Sivut

30.3.2011

Voi tauti.

...siis flunssa on päällä. Taas kerran. On se kivaa käydä töissä, kun Lapsi on hoidossa ja tuo sieltä kaikki mahdolliset sairaudet mukanaan. Ja kun olen aloittanut töissä vasta pari kuukautta sitten, ei oikein viitsi olla poissa töistä "vain" flunssan takia. Laskeskelin eilen, että olen ollut 9 viikkoa töissä ja siitä ajasta n.6-7 viikkoa enemmän tai vähemmän sairaana.

Eilen iltapäivällä oli sellainen päänsärky, ettei ole samanlaista ollut koskaan. Lähdin (suunnitellusti) aikaisemmin töistä ja kun pääsin kotiin, otin heti särkylääkkeen ja menin sänkyyn peiton alle pimeään. Mies otti Lapsen mukaan kauppareissulle, niin sain levätä rauhassa tunnin verran. Lepo auttoi sen verran, että jaksoin leikkiä ja olla seurana illan (aurinkolasit päässä sisällä). Ja Lapsen mentyä nukkumaan (vinkumatta ja kitisemättä!!) sain valmiiksi ensimmäisen sukan ja aloitettua hieman toista. :)

Tämä päivä vaikuttaa samanlaiselta kuin eilinen, ainakin aamupäivän osalta. Olo on ihan hyvä, nyt alkaa tuntua pientä tykytystä ohimoilla ja niska on jäykempi kuin aamulla. Voi hohhoijaa.
Tänään pitäisi jaksaa olla 4-5 asti töissä. Onneksi nyt aamupäivällä on rennompaa, varsinaiset työt alkavat vasta kahden aikaan. Mutta siellä pitäisi jaksaa olla skarppina.

Käsitöitä tekisi mieli tehdä oikein tosissaan, mutta kun ei aika riitä kaikkeen. Lapsi vaatii osansa töiden ja hoitopäivän jälkeen. On ihan turha yrittää tehdä mitään, kun Lapsi haluaa äidin seuraa. Iltaisin Lapsen mentyä nukkumaan onkin aikaa tehdä seuraavan päivän ruoka ja vähän siivoilla ja sitten olisi järkevää mennä itsekin nukkumaan....mutta olenko järkevä...?? En taida olla. Silloin otan käsityön esille ja teen "ihan vähä vaan"....."enää yks kerros"...."teen vaan tän kantapään".... Onhan noita selityksiä. :) Ja sitten väsyttää seuraavana päivänä. No, ihan oma vikahan se on.
Tulee välillä niitäkin päiviä/iltoja, jolloin menen Lapsen kanssa nukkumaan lähes samaan aikaan. On vain odotettava, että Lapsi varmasti nukkuu, ettei hän tule huoneensa ovelle kurkkimaan ja pelästy, kun ketään ei näy.

Flunssaisena ajatukset tuntuvat lentävän omilla teillään....mitään järkevää on turha odottaa. Huomaan jääväni tuijottamaan jotain ja "herääväni" hetken kuluttua tästä tilasta.
Jos sitä kävisi vaikka ruokailemassa tässä välissä.

Hyvää viikon jatkoa!


muoks. Vaihdoin blogin ilmettä keväisempään. :)

26.3.2011

Lapaset, toinen pari.

Näiden lapasten valmistumiseen meni lähes kaksi viikkoa. Perhe-elämä ja työ vei liikaa aikaa käsitöiltä. Mutta lapaset valmistuivat kuitenkin. :)





Lapaset ovat samaa mallia kuin edelliset. Siis Ailin lapaset.
Lankana 7-veljestä. Ihan kivat. Lahjaksi menevät.

Lapsi on taas flunssassa. Yskii raukka kovin. Päiväunetkin keskeytyivät, kun yski niin kovasti. Hyvällä tuulella jaksaa olla. Juo paljon, ruokaa menee vähemmän kuin normaalisti. Kuumetta ei ole (vielä ainakaan) ja puuhastelee kuten aina ennenkin. :)

12.3.2011

2-v. synttärit

Tänään vietettiin Lapsen 2-v. synttäreitä. Hillitysti tosin. Vain yksi tuttavapariskunta kävi kahvilla. Huomenna tulee vähän enemmän porukkaa, myös lapsia. Kakut onnistuivat yli odotusten. :) 
Aina vähän jännittää, että onnistuiko vai ei. Sen kun tietää vasta sitten kun ollaan kahvipöydässä.

Tässä se luvattu kuva. Otin vain Peten, Kisu ja Vilpas saivat jäädä. Kuvasta olisi tullut muuten liian iso (ja minulle liian vaikea tehdä).



Ja tässä kuva kakusta.


Kakun alaosaan tuli Puuha-Pete karkeista Lapsen nimi ja ikä. 
Kerma on pursotettu tyyliin: kunhan on kermaa päällä. :) 

Kakun sisällä on alhaalla suklaamoussea (pussista jauhe, lisäsin maidon ja vatkasin) ja ylempänä on kerma-rahka-persikkapala-sekoitus. 
On muuten tosi hyvää. :)

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille!

4.3.2011

Voihan potta....ja harhailevat ajatukset.

Pitäähän se tännekin ikuistaa....Lapsi teki eilen tarpeensa pottaan! Eka kerta nimittäin. :) Hoitotäti oli ruuan jälkeen istuttanut Lapsen potalle (kotona ei pysy istumassa, vaan ponkaisee heti pois) ja siinä Lapsi oli kykkinyt jonkin aikaa. Oli kuulemma ollut ihmeissään tuotoksesta. :D
No, eipä siitä sen enempää.

Mies on ollut tämän viikon talvilomalla, mutta keskiviikkona alkoi tuntea flunssan oireita. Tämän takia Lapsi vietiin nyt loppuviikoksi hoitoon. Meillä on tapetinvaihto kesken olohuoneessa ja koska Mies oli eilen päivällä tuntenut olonsa hieman paremmaksi, niin oli saanut pakkeloitua hieman seinää. Toiveissa olisi, että pääsisimme tapetoimaan nyt viikonloppuna. Olen jo 5 vuotta mankunut uusia tapetteja olohuoneeseen ja nyt alkaa näyttää siltä, että saadaan tapetti seinään ennen Lapsen 2v-synttäreitä. Synttärit ovat siis ensi viikolla ja vieraita tulee seuraavana viikonloppuna...... No, jos ei tapetteja ole seinässä siihen mennessä, sille ei voi mitään. Eipä ne vieraat seiniä tule katselemaan. :) Kaikki ovat sen verran tuttuja, että juttua riittää muustakin kuin tapeteista.

Käsityörintamalla ei ole mitään uutta. Ei edes keskeneräistä. Toiset lapaset pitäisi tehdä ja yhdet villasukat, mutta kun ei ole inspistä. En jaksa ottaa stressiä asiasta (kovin paljon), Lapsen synttärikakkua stressaan enemmän. Olen päättänyt tehdä Puuha-Pete-kuvan kakun päälle. Aikaisempaa kokemusta kuvan tekemisestä ei ole. Toivon kovasti, että Lapsi nukkuu hyvät ja pitkät päiväunet viikonloppuna, niin ehdin harjoitella kuvan tekemistä. :)

Lapselle ei ole vielä merkitystä millainen kakku on ja mitä siinä on päällä, onneksi. Varasuunnitelmana nimittäin on (jos kuva epäonnistuu) tavallinen kerma ja strösselit. :)

Töissäkin on ollut hiljaista tämän viikon...työni liittyy laivoihin ja lastauksiin ja koska olemme Merenkurkusta pohjoiseen, laivat pääsevät tällä hetkellä satamaan vain jäänmurtajan saattamana. Eipä ole kovin montaa laivaa näkynyt.
Jäänmurtajilla on tänä talvena riittänyt töitä. Tälläkin viikolla oli kuulemma eräs alus ollut vaarassa upota. Jäät olivat jo nousseet kannelle ennenkuin jäänmurtaja oli ehtinyt apuun.

Tästä tekstistä tuli ehkä jotenkin päiväkirjamainen kirjoitus. Ajatukset harhailevat ja juttu vaihtuu aiheesta toiseen ihan miten sattuu. No, näin tällä kertaa.
Hyvää viikonloppua!